info@hovawart-castraprima.si

+386 41 711 923 (Jana)

Hovawart psarna FCI - KZS - HWKS

Novice

28.3.2020 - PRIČAKUJEMO MLADIČKE

Sedaj gre pa zares! 28. januarja se je Kara pričela gonit. Dvakrat smo odvzeli vzorec krvi za test na količino progesterona in preiskava je pokazala, da bo vikend, 8. in 9. februarja, najbolj ugoden čas za parjenje.

Za očeta našega prvega legla smo izbrali lepega, uspešnega in zdravega predstavnika naše najljubše pasme. Kličejo ga Bruno, njegovo rodovniško ime pa je Pilisi-Hajnal Alfa. S svojima nadvse prijaznima lastnikoma Marijo in Andras-om živi v Budimpešti. Bruno je pravi lepotec. Ima lepo oblikovano moško glavo, pravilno nastavljena in nošena ušesa, temne oči, škarjasti ugriz, trden raven hrbet, čudovito okotenost sprednjih in zadnjih okončin ter lepo nošen rep. Sodeloval je že na veliko razstavah kjer je bil, enako kot Kara, vedno ocenjen z odlično oceno in zasedel najvišja mesta. Njegov temperament je srednji, do ljudi je prijazen in zelo vodljiv. Tudi njegovi zdravstveni izvidi so izvrstni.

Bruno nas je ob prihodu lepo sprejel, kako ne bi, saj smo mu pripeljali nevesto. Tudi Kari je bil izbranec že na prvi pogled zelo všeč. Bruno mi je za zahvalo pritisnil še poljubček na lice, nato pa smo se po kratki in uspešni ljubezenski avanturi veseli odpeljali domov.

Nestrpno smo čakali prvi ultrazvočni pregled 21 dni po naskoku. Pogled na ultrazvočni ekran nas je zelo razveselil, saj so v Karinem trebuščku že rasli drobni mehurčki.

Trenutno hitimo še z zadnjimi deli v naši prostorni garaži, ki bo sedaj preurejena v pasji raj. Prihod mladičkov pričakujemo okrog velike noči. Kara se počuti dobro, rada poležava, ko je mir, drugače pa hoče biti vedno v akciji. Trebuh sedaj raste 1 cm na dan in se ji dodatna teža že pozna pri ravnotežju in v hitrosti gibanja. Prav srčkana nosečka je! Cela družina jo razvaja in pazi kot princesko.

Prepričani smo, da bo pomlad 2020 za našo družino nepozabna, pa ne samo zaradi korona virusa!


18.1.2020 - NOVA SPLETNA STRAN

Končno imamo spletno stran tudi mi. Dobrodošli!